De drie favoriete Designiconen uit onze expo

In het kader van de expo ‘When Automotive Design Becomes Art, organiseerde Autoworld de Online Concours d’Elegance.
Twaalf dagen lang lieten we elke dag een iconische auto van de expo zien op onze sociale media, waarbij de leden en bezoekers van Autoworld elke auto konden beoordelen met een score om tot de top drie van mooiste of meest iconische designklassiekers te komen.

Hierbij de winnaars: 

Autoworld 1955 Mercedes 300SL

1e plaats :1955 Mercedes 300SL – De Onbetwiste Winnaar

De Mercedes 300 SL, met zijn kenmerkende vleugeldeuren en buizenchassis, werd een directe klassieker. Tussen 1954 en 1957 werden 1400 exemplaren gebouwd, gevolgd door een roadster tot 1963.

Autoworld 1960 Ferrari 250 GT SWB

2e plaats : 1960 Ferrari 250 GT SWB – De Pure Perfectie van Ferrari

De Ferrari 250 GT Berlinetta SWB, ontwikkeld door een team onder leiding van Giotto Bizzarrini, combineerde een korte wielbasis met schijfremmen voor uitstekende prestaties. Van de 176 exemplaren werden zowel stalen als aluminium carrosserieën gebouwd, voor zowel de weg als de racerij. 

Autoworld 1970 Lamborghini Miura LP400

3e plaats : 1970 Lamborghini Miura LP400 – De Revolutie van Sportwagenontwerp

De Lamborghini Miura, met zijn centraal geplaatste V12, was een revolutionaire sportwagen toen hij in 1966 in Genève werd voorgesteld. Het iconische ontwerp van Marcello Gandini maakte hem direct een sensatie. Gebaseerd op een stierenras, blijft de Miura een legende. Lees meer over dit baanbrekende model op onze website!

Benieuwd naar deze wagens? Kom dan langs bij When Automotive Design Becomes Art in Autoworld Brussels en zie zelf waarom deze auto's door jullie tot de mooiste zijn uitgeroepen. Mis deze unieke kans niet om de perfecte fusie van kunst en design te ervaren.

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer updates en stem volgende keer ook mee in ons volgende online concours!