Ben je op zoek naar een leuke uitstap, alleen of met het hele gezin? 

Autoworld heeft deze zomer een uitgebreid programma, met twee boeiende exposities van 4 juli tot 1 september en tal van activiteiten voor jong en oud. Hier zijn alvast 10 goede redenen om deze zomer naar Autoworld te komen.

1. Expositie ‘Fiat 125 Years – La Dolce Vita’

Autoworld presenteert een unieke collectie van meer dan 30 Fiats die hebben bijgedragen aan het gemotoriseerde ‘zoete leven.’ Van modellen uit de periode voor de Tweede Wereldoorlog, toen Fiat schouder aan schouder stondmet de wereldtop van autoconstructeurs, tot iconische naoorlogse wagens. In 125 jaar is Fiat uitgegroeid tot de motor van de Italiaanse auto-industrie en heeft het merk
‘La Dolce Vita’ als geen ander weten uit te dragen. Dit
alles wordt gepresenteerd in een origineel decor van een typische Italiaanse piazza, waar je de Italiaanse sfeer volledig kunt ervaren.

Lees meer

2. In de Spotlights: ‘Abarth – 75 Years’

Op de pop-up zone viert Autoworld 75 jaar Abarth met een thematentoonstelling van een 15-tal wagens die ons ter beschikking worden gesteld door het Abarth Works Museum uit Lier. Ontdek hoe stichter Carlo Abarth snelheid en technisch vernuft combineerde om racewagens te creëren die records braken en rally’s wonnen.

Lees meer

3. Nieuwe aanwinst: koninklijke Cadillac Series 62

Maak kennis met de koninklijke Cadillac Series 62, nu centraal gepresenteerd in het museum. Deze historische wagen, gebruikt door zowel koning Boudewijn als prins Albert bij hun huwelijken, staat tentoongesteld naast andere koninklijke voertuigen. Kom en ontdek de rijke geschiedenis van deze indrukwekkende limousine.

Lees meer

4. Kids Corner met Mini Olympiade en tekenwedstrijd

Met het oog op de Olympische Spelen in Parijs organiseert Autoworld voor de jonge bezoekers een Mini Olympiade. Na deelname aan de verschillende disciplines van de 5-kamp en het vervolledigen van de scorekaart, krijgt elke jonge deelnemer een leuke en verkoelende verrassing.
Daarnaast kunnen de jonge bezoekers creatief aan de slag en hun mooie tekeningen virtueel tot leven brengen.
In de expositie ‘Fiat 125 Years’ zal een scanner staan waarbij de kinderen met 1 druk op de knop hun zojuist ontworpen Fiat kunnen teleporteren naar het prachtige Italië.

5. Photobooth: Vereeuwig je bezoek

Tijdens je bezoek aan de expositie ‘Fiat 125 Years’ kan je hem niet missen, de Autoworld Fotobooth!
Kies je favoriete Italiaanse achtergrond, lach naar de camera en neem een stukje Autoworld mee naar huis. Het ideale souvenir van een onvergetelijke dag.

6. Zomerterras van Bagnole

Kan je maar niet genoeg krijgen van ‘La Dolce Vita’, dan nodigen we je graag uit op het Terras van Brasserie Bagnole voor een lunch of een drankje.
Naar aanleiding van de exposities ‘Fiat 125 Years’ en ‘Abarth 75 Years’ zal ook het terras volledig worden ondergedompeld in Italiaanse sfeer met enkele typisch Italiaanse gerechten.

Lees meer

7. Maak je bezoek compleet met een stop bij de Autoworld shop

In onze shop vind je een unieke collectie van hoogwaardige souvenirs, waaronder een uitgebreide collectie miniatuur- auto’s, prachtige boeken en tal van leuke items voor kids. Elk item uit de uitgebreide collectie werd zorgvuldig geselecteerd door het shopteam om steeds een actueel en aangepast gamma voor elke bezoeker te bieden.

8. Permanente collectie van 300 wagens en motoren

Wist je dat Autoworld een vaste collectie heeft van
meer dan 300 unieke, spectaculaire, verrassende en verbluffende voertuigen heeft die op meerdere manieren de automobielgeschiedenis schetsen?
Naast een aantal themazone’s zoals Sport & Competitie, Design, Belgische geschiedenis etc, staan de wagens chronologisch in het museum opgesteld.

9. Historisch kader

Eén van de vaak vergeten troeven van het museum is het historische gebouw waarin Autoworld is ondergebracht. De unieke combinatie van staal en glas maakt Autoworld naast een trekpleister voor autoliefhebbers ook op het gebied van architectuur meer dan een bezoek waard.

10. Levendig Jubelpark – Dankzij Horizon 2030

In de aanloop naar het tweehonderdjarige bestaan van België in 2030 organiseert Horizon 2030 tal van festiviteiten en activiteiten om het Jubelpark en zijn uitzonderlijke museumcollecties te herontdekken en het park vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Zo wordt de Zuilengalerij helemaal up-to-date gebracht met de opening van de ‘Tipi Cinquantenaire’, een zomerbar met een prachtig uitzicht over het park. Klik op de link hieronder voor meer informatie. 

Lees meer