Elektrische Koetsen in Brussel

Autoworld is trots op zijn partnerschap met Brussel voor de introductie van elektrische koetsen in het historische stadscentrum. Deze moderne koetsen vervangen de traditionele paardenkoetsen en bieden een duurzame, diervriendelijke toeristische ervaring.

In 2022 besloot Thibault Danthine, de uitbater van de klassieke paardenkoetsdienst, te stoppen vanwege een personeelstekort en kritiek op het gebruik van paarden. Gedreven door zijn liefde voor het vak, stelde hij voor om elektrische koetsen te introduceren. Dit voorstel werd enthousiast ontvangen door de stad Brussel, die het als een perfecte combinatie van moderniteit en erfgoed ziet.

De elektrische koetsen zijn milieuvriendelijk, geruisloos en toegankelijk voor meer straten en bezienswaardigheden in de binnenstad. Toeristen kunnen kiezen uit diverse routes die starten vanaf de Grote Markt en langs iconische locaties zoals de Kunstberg en Manneken Pis voeren. Jaarlijks kunnen tot wel 15.000 toeristen genieten van een unieke rondrit in Brussel.

Dit initiatief vermindert de ecologische voetafdruk en beschermt het welzijn van dieren. Autoworld is daarom enthousiast om deel te nemen aan dit innovatief project dat onze hoofdstad op een nieuwe en vooral duurzame manier presenteert.