Top
Slide

News Archief

'Salon 1910': de nieuwe historische zone van Autoworld

Wist u dat ...

  • het adembenemende gebouw waarin Autoworld al meer dan 30 jaar gevestigd is, de locatie van de allereerste auto- en fietssalons was? Die werden er georganiseerd van 1902 tot 1934. De hallen waar nu het auto- en luchtvaartmuseum zijn, waren toen met elkaar verbonden (de Esplanade bestond toen nog niet).
  • auto's op maat werden besteld en, een beetje zoals haute-couturekleding, geproduceerd. De toekomstige eigenaar kocht een chassis bij het automerk en bezocht daarna een carrosseriebouwer die de carrosserie op maat ontwierp. 

Wist u dat ...het adembenemende gebouw waarin Autoworld al meer dan 30 jaar gevestigd is, de locatie van de allereerste auto- en fietssalons was? Die werden er (...)


2019-05-03

Bentley 100 Years: van 04 mei tot 16 juni 2019

Dit is het eerste honderdjarige merk dat we dit jaar in de kijker zetten, dus hebben we alle registers opengetrokken om van deze unieke '... in the Spotlight' tentoonstelling een groot succes te maken. De auto's worden tentoongesteld in de drie tijdelijke expositiezones in het hart van het museum. 

Dit is het eerste honderdjarige merk dat we dit jaar in de kijker zetten, dus hebben we alle registers opengetrokken om van deze unieke '... in the Spotlight' tentoonstelling (...)


2019-05-02

Cycling Legends: van 20 juni tot 25 augustus 2019

Deze zomer maken we een bijzonder moment mee: de Ronde van Frankrijk vertrekt dit jaar in Brussel! Om dit te vieren, organiseert Autoworld naast de expo over het honderdjarige bestaan van het Franse merk Citroën, een unieke terugblik, waar u alles komt te weten over de geschiedenis van het wielrennen, van het prille begin in 1819 tot nu.

Deze zomer maken we een bijzonder moment mee: de Ronde van Frankrijk vertrekt dit jaar in Brussel! Om dit te vieren, organiseert Autoworld naast (...)


2019-05-02

Citroën 100 Years: van 27 juni tot 03 september 2019

Het tweede honderdjarige merk dat we dit jaar bij Autoworld in de kijker zetten, is Citroën.  Dit merk met het bekende haakjeslogo is de ontwerper van de legendarische 'Traction' en de al even onvergetelijke '2 PK’. Tijdens deze grote zomertentoonstelling, georganiseerd in samenwerking met Citroën en de Citroën Club België, zullen meer dan 50 historische wagens worden tentoongesteld. Beleef een historische reis langs de meest iconische auto's, afkomstig uit privécollecties en het Conservatoire Citroën de Paris.  

Het tweede honderdjarige merk dat we dit jaar bij Autoworld in de kijker zetten, is Citroën.  Dit merk met het bekende haakjeslogo is de ontwerper (...)


2019-05-02

Upgrade Audiogidsen

Er werd een inhoudelijke upgrade uitgevoerd waardoor de audioguides nu nog completer zijn met historisch beeldmateriaal en video's van onder andere  Jacky Ickx, Yvan Mahy, Louis de Fabribeckers en Lowie Vermeersch.
 

Er werd een inhoudelijke upgrade uitgevoerd waardoor de audioguides nu nog completer zijn met historisch beeldmateriaal en video's van onder andere   (...)


2019-04-30

Meer dan 300 MINI4s op de MINI parade

24 °C: zo warm was het in het Jubelpark op de dag van de MINI Parade.
Dankzij het mooie weer kwamen meer dan 1000 bezoekers de 300 MINI's bewonderen die waren ingeschreven voor deze gezellige bijeenkomst. 
Hier vindt u de link naar de foto's en een video om deze geweldige dag opnieuw te beleven... of om te zien wat u gemist hebt!

24 °C: zo warm was het in het Jubelpark op de dag van de MINI Parade.Dankzij het mooie weer kwamen meer dan 1000 bezoekers de 300 MINI's bewonderen die waren ingeschreven (...)


2019-04-22

Schattentocht voor de kids!

Vanaf nu kan u samen met uw kroost deelnemen aan de Autoworld Schattenjacht. Vraag het formulier aan het onthaal en help uw kinderen om de vragen te beantwoorden. Elk antwoord komt overeen met een cijfer en alle cijfers geven een code. Als die correct is, opent ze het hangslot van de kist, waarin u... een mooie schat vindt!

Vanaf nu kan u samen met uw kroost deelnemen aan de Autoworld Schattenjacht. Vraag het formulier aan het onthaal en help uw kinderen om de vragen te beantwoorden (...)


2018-04-09

Tripadvisor en Get Your Guide: 4,5/5

De bezoekers houden van ons museum! Dat blijkt uit de recensies en punten die ze op toeristische websites achterlaten. De belangrijkste daarvan zijn ongetwijfeld de score van 4,5/5 op Tripadvisor en Get your Guide. Een uitstekend resultaat!

De bezoekers houden van ons museum! Dat blijkt uit de recensies en punten die ze op toeristische websites achterlaten. De belangrijkste daarvan zijn ongetwijfeld (...)


2018-02-08

'Tentoonstelling' of 'Car in the spotlight': wat is het verschil?

De tentoonstellingen die Autoworld in de loop van het jaar organiseert, zijn niet allemaal van dezelfde grootorde. Dat is de reden waarom we voortaan twee verschillende benamingen zullen gebruiken voor grote en voor kleine exposities, zodat de bezoekers precies weten wat ze mogen verwachten wanneer ze een bezoek aan Autoworld plannen.

De tentoonstellingen die Autoworld in de loop van het jaar organiseert, zijn niet allemaal van dezelfde grootorde. Dat is de reden waarom we voortaan twee verschillende (...)


2016-02-02

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info