Top

News

VW Love Bugs - Art & Publicity Cars in the spotlight... 14/02/2017

Niemand blijft ongevoelig voor de Kever. Dat is ook de reden waarom de reclame-, film- en kunstwereld (zowel streetartschilders als beroemde artiesten) meer dan eens van zijn diensten gebruik hebben gemaakt.

Een blikvanger daarbij is uiteraard de filmkever met het nummer ‘53’ die een prominente plaats krijgt!

Een tiental Kevers en Combi’s die dit thema belichamen, wordt opgesteld in de ruimte die Autoworld voor de tijdelijke tentoonstellingen voorbehoudt. En net zoals vorig jaar staat die ruimte in het teken van de Flower Power.De tentoonstelling hangt een mooi beeld op van de realisaties waarvoor de Kever als inspiratiebron fungeerde. Een Duitse privéverzamelaar leent ons een Kever Art Car. De Kever ‘Herbie’ met het nr. 53 die dankzij de film ‘The Love Bug’ beroemd werd, is present. Maar net zo goed een Kever van de eerste generatie, of een verrassende eenzitskever die wegens zijn vorm ‘de raket’ als bijnaam gekregen heeft. Dat laatste model is een uniek exemplaar dat D’Ieteren naar aanleiding van de lancering van de speciale serie GEMINI gebouwd had. Tijdens de receptie hing dat model op 5 meter hoogte boven het publiek.En er is nog meer moois te zien: Kevers die voor reclamedoeleinden ingezet werden, de Kever waar de Brusselse politie zich van bediende, en - als tegenhanger - een erg kleurig FUN CUP exemplaar dat goed bekend is bij de liefhebbers van dat soort wedstrijden.

De Combi’s T1 of T2 mogen we evenmin vergeten: die onvermoeibare reizigers, in een klassieke uitvoering of uitgedost als reclamewagen, houden gedurende de tentoonstelling halt in Autoworld.Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info